dijous, 24 de gener del 2013

El llenguatge visual en els infants


A pesar que els adults no emprem el llenguatge visual per expressar-nos el xiquets si ho fan, ja que aquest és un conjunt de pràctiques per les quals les imatges poden usar-se per a comunicar conceptes, i això és precisament el que fan els infants.
Mitjançant les imatges representen conceptes en un context espacial, en compte de fer-ho de forma lineal com la usada per a les paraules.

D'esta forma els xiquets d'entre 4 i 12 anys que passen per l'etapa del realisme intel·lectual; son capaços de representar simultàniament l'interior i l'exterior, fer ús de diversos punts de vista i emprar tot tipus de detalls.
Així, la representació que un xiquet fa d'un determinat objecte o situació a través de la successió dels seus dibuixos correspon a la seua "realitat psíquica".
És per això que el llenguatge visual esdevé una eina de transmissió de les capacitats cognitives, de desenvolupament personal i afectives i d'interacció social entre els xiquets.

Per a que pugueu comprovar per vosaltres mateixos la força dels dibuixos i la seua capacitat informadora us deixe l'enllaç a una exposició feta per xiquets palestins que viuen a Gaza, que representen la seua realitat.






1 comentari:

  1. Joana muy buena entrada!
    He visto el enlace con los dibujos de los niños de Gaza, ¡deja los pelos de punta!Hasta los árboles lloran al ver el horror que se vive allí.
    Me parece indignante que se censurasen. No hay más ciego que el que no quiere ver.

    ResponElimina