dijous, 24 de gener del 2013

El llenguatge visual en els infants


A pesar que els adults no emprem el llenguatge visual per expressar-nos el xiquets si ho fan, ja que aquest és un conjunt de pràctiques per les quals les imatges poden usar-se per a comunicar conceptes, i això és precisament el que fan els infants.
Mitjançant les imatges representen conceptes en un context espacial, en compte de fer-ho de forma lineal com la usada per a les paraules.

D'esta forma els xiquets d'entre 4 i 12 anys que passen per l'etapa del realisme intel·lectual; son capaços de representar simultàniament l'interior i l'exterior, fer ús de diversos punts de vista i emprar tot tipus de detalls.
Així, la representació que un xiquet fa d'un determinat objecte o situació a través de la successió dels seus dibuixos correspon a la seua "realitat psíquica".
És per això que el llenguatge visual esdevé una eina de transmissió de les capacitats cognitives, de desenvolupament personal i afectives i d'interacció social entre els xiquets.

Per a que pugueu comprovar per vosaltres mateixos la força dels dibuixos i la seua capacitat informadora us deixe l'enllaç a una exposició feta per xiquets palestins que viuen a Gaza, que representen la seua realitat.